Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Порой наводни за кратко „Капитан Андреево“, евакуираха двама души в Добрич

Общество

Порой наводни за кратко „Капитан Андреево“, евакуираха двама души в Добрич

Порой наводни за кратко Капитан Андреево, евакуираха двама души в Добрич - Tribune.bg

Пороен дъжд наводни граничния пункт Капъкуле - Капитан Андреево късно снощи. Колите на пункта са започнали да се пълнят с придошлата вода, съобщиха турски медии. Сутринта пунктът отново заработи.

Пътниците са били евакуирани. Властите в Турция са започнали да пренасочват автомобилите към другите гранични пунктове с България.

В Добрич има наводнени етажи от къщи, апартамент и мазета в Добрич заради силните валежи. Двама са евакуирани от домовете им. Те не са пострадали и са настанени при роднини.

Те са се намирали в домовете си на улиците „Арда“ и „Ивайло“, каза за БТА главен инспектор Тихомир Катранджиев, началник на сектор „Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност“ към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Дежурните служители на Община Добрич през нощта са получили 35 сигнала.

Около 2 часа след полунощ от добричкото село Богдан е придошла вода, която за кратко е напълнила нивото на дерето в района на бул. „Русия“. Водата се е оттеглила за около час и към момента не излиза от коритото на река Добричка, съобщава БТВ. По официални данни на Метеостанцията в Добрич падналото количество дъжд до 6.00 часа е 69 л/кв.м.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати