Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Посланик Херо Мустафа поздрави Вежди Рашидов за работата по Закона за филмовата индустрия

Общество

Посланик Херо Мустафа поздрави Вежди Рашидов за работата по Закона за филмовата индустрия

Снимка:

Вежди Рашидов благодари за високата оценка, която е атестат и за работата на Комисията по културата и медиите

Американската посланичка Херо Мустафа отправи днес специални поздравления към Вежди Рашидов за изключително ангажираната му работа по новия Закон за филмовата индустрия и за усилията на цялата парламентарна Комисия по културата и медиите за прецизирането на текстовете между първо и второ четене. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията по културата и медиите към Народното събрание.

На проведената онлайн среща г-жа Мустафа се обърна към г-н Рашидов с думите: „Запозната съм с Вашата ключова роля и големите усилия, които полагате този закон да бъде приет. Поздравявам Ви за амбицията България да има закон за киното, който ще осигури нови възможности за българското филмопроизводство и за киноиндустрията. Приемането на този закон е исторически момент.“

Според посланичката новият закон отговаря на всички стандарти за съвременно филмопроизводство. Г-жа Мустафа отбеляза, че консенсусът в Комисията по културата и медиите по закона е модел как трябва да се работи.

Вежди Рашидов благодари за високата оценка, която е атестат и за работата на Комисията по културата и медиите. „Бих се радвал да посрещна г-жа Херо Мустафа в парламента, когато приемаме закона, ако тя има възможност“, отбеляза Вежди Рашидов. Той благодари на посланичката и за експертното становището, което е предоставила по-рано по Закона за радиото и телевизията и съобщи, че очаква от Министерството на културата да изпрати  в парламента законопроекта, по който работи вече година и половина и чието обществено обсъждане приключи отдавна. „Българските обществени медии имат нужда от съвременен закон и от гарантиране на свободата на словото“, категоричен е г-н Рашидов.                                                                                                                                                                                                 


Коментари (3)

Питане България не е ли суверенна република, че тая се меси в нашето законодателство?
05.02.2021 13:52 / Отговор
Отговор Тука се месят само руските плъхове ! Тези просто те хвалят, защото ще има съвместен бизнес, и много български артисти ще се учат и ще ядат хляб от тази работа !
05.02.2021 14:27
ТЯ НЕ СЕ МЕСИ НИ НАЙ- МАЛКО, ПРОСТО ИЗКАЗВА СВОЕТО МНЕНИЕ И ВИСОКА
ОЦЕНКА КЪ КОМИСИЯТА ЗА КОЛТУРА.
05.02.2021 14:02 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема