Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Посланикът ни в САЩ след случката с „Луфханза”: Синът ми се прибира, инцидентът се дължи на неграмотност

Общество

Посланикът ни в САЩ след случката с „Луфханза”: Синът ми се прибира, инцидентът се дължи на неграмотност

Посланикът ни в САЩ след случката с Луфханза: Синът ми се прибира, инцидентът се дължи на неграмотност - Tribune.bg
БГНЕС

„Даденото обяснение, че услугата „придружаване на непълнолетен пътник” е отменена, защото България е част от Русия, е абсурдно и скандално”, добавя дипломатът

„Благодаря на всички за съчувствието по проблема със съдействието за 12-годишния ми син по време на полета му през Франкфурт за София. Признателен съм за готовността на толкова много хора да подкрепят един притеснен баща”, написа посланикът ни в САЩ Георги Панайотов. Повод стана отказа на „Луфтханза” на заявената от него услуга „придружаване на непълнолетен пътник” за сина му Тео, с аргумента, че България е част от Руската федерация.

Луфханза искали да оставят само на летището 12-годишното дете на посланика ни в САЩ

„Както писах, екипажът на самолета е помогнал на Тео да стигне до самолета за България и в момента той чака да се прибере у дома”, добавя дипломатът.

„Даденото от авиокомпанията обяснение, че услугата „придружаване на непълнолетен пътник” е отменена, защото България е част от Русия, е абсурдно и скандално, но нямам никакво намерение да търся обезщетение. Със сигурност, обаче, ще поискам обяснение. Благодаря и за интереса от страна на медиите, но по този случай предпочитам да нямам медийни участия”, заявява посланикът ни.

Той изрази надежда да не се стига повече до подобни ситуации

„За мен няма съмнение, че инцидентът се дължи на неграмотност/ полуграмотност/ безхаберие. Което е много лошо, но не е драматично, камо ли пък трагично. Дано Тео го възприеме като житейска закалка и дано да не се случва на никого!

И само две думи към онези, които, дори в този случай, не успяха да надмогнат злобата, била тя лична или на политическа основа - опитайте се да бъдете добри, да бъдете умни, колкото и да е трудно, опитайте се да бъдете съпричастни към тези, които са в беда. И погледнете по-далеч от носа си. Светът е голям и интересен”.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети