Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Посланикът ни във Ватикана: Посещението на папата е доверие към нашата политика

Общество

Посланикът ни във Ватикана: Посещението на папата е доверие към нашата политика

Снимка:

Балканите често са давали лош пример, но нашата политика е различна, каза проф. Топалов

„Това е наистина едно голямо доверие към нашата политика. Папата оцени толерантността на българската външна политика по отношение и на Европа, и на Балканите, особено по времето на нашето европредседателство. Знаем, че Балканите често са давали лош пример. Нашата политика е доста по-различна.“ Така проф. Кирил Топалов - посланик на България във Ватикана коментира решението на папа Франциск да посети България. „Нашата политика е по-различна от другите балкански държави, ние показахме толерантност, показахме мъдрост в отношението си към Северна Македония и дадохме евроатлантически път. Мисля, че това се оцени от папата и изигра голяма роля в решението му да посети и България, и Македония“, заяви проф. Топалов пред bTV.

„Папата е наясно с нашите исторически отношения. Ние показахме, че трябва да живеем по най-цивилизования начин, с което се показа на македонското общество и македонските политици, че тяхното досегашно отношение към България не е било правилното. А ние вече от една година виждаме друго поведение и политика. Има скрити жестове в това посещение”, каза още проф. Топалов.

По отношение на политиката на папата относно мигрантите той заяви, че присъства от началото на неговия понтификат. Много е важно да се отбележи, че Светият отец винаги е казвал, че приеманите трябва да се съобразяват с културата на приемащите ги.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още