Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Посолството на САЩ и БЧК с кампания срещу коронавируса

Общество

Посолството на САЩ и БЧК с кампания срещу коронавируса

Посолството на САЩ и БЧК с кампания срещу коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

Ще минем напред в класацията на ваксинираните, очакват от Националния ваксинационен щаб

БЧК и посолството на САЩ в България дадоха старт на информационна ковид кампания с онлайн пресконференция на тема "Направи го за тези, които обичаш".

„В България съм вече от година и няколко месеца. Днес следобед предстои лично да посетя БЧК. Преди да заема длъжността, се подготвях за хиляди ситуации. За пандемия обаче нямаше как да се подготвя. Мисля, че всички знаем колко е важно да засилваме връзките между САЩ и България. Знаете, че аз съм тук с моите две малки дъщери. Макар че сме гости на страната, се смятаме за част от българския народ”, увери посланик Херо Мустафа.

По думите й трябва се изправим заедно в борбата с пандемията.

Програмата „Дейности в отговор на ковид“ на БЧК се финансира от Американската агенция за международно развитие (USAID) и е подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП).

„Тази програма е важна, защото стигна до хиляди хора у нас. Близо 30 000 социално слаби граждани получиха хигиенни продукти”, посочи акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

Посланик Херо Мустафа напомни, че през ранните етапи на пандемията правителството на САЩ даде 500 000 щатски долара за България за борба срещу коронавируса.

„Гордея се с работата на хората на първа линия. Решихме да реализираме идея за сътрудничество между посолството на САЩ, Фондация Америка за България и Български дарителски форум. Лансирахме кампанията обединение срещу ковид. Дадохме 1 милион долара, които бяха предоставени на 112 местни организации, които работят за преодоляване на кризата. След това отново си зададохме въпроса какво още можем да направим. Затова създадохме кампанията „Възстановяваме се заедно"", разясни посланникът на САЩ у нас.

На въпрос как ще реагираме на забавянето на ваксините, ръководителят на Националния ваксинационен щаб – Красимир Гигов, подчерта, че вече сме получили ваксини, които компенсират предишния недостиг.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети