Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Поставят шумоизолиращи стени на АМ „Струма“ при Перник

Общество

Поставят шумоизолиращи стени на АМ „Струма“ при Перник

Снимка:

60 календарни дни ще е срокът за изпълнение

Агенция „Пътна инфраструктура“ е обявила през месец юни обществена поръчка за изработване на акустични и конструктивни проекти за изграждане на шумозащитни съоръжения за жилищни територии с наднормено ниво на шум в близост до участъци от републиканската пътна мрежа с трафик над 3 млн. МПС годишно, уточни в отговор на депутатско питане регионалният министър Петя Аврамова.

Офертите се чакат до 10.08.2020 г. Стойността за проектиране на съоръженията по автомагистрала „Струма“ е 44 300 лв. без ДДС. 60 календарни дни ще е срокът за изпълнение.

Обществената поръчка включва проектиране на шумоизолиращи съоръжения на автомагистрала „Струма“ при кв. „Църква“ на гр. Перник.

 „Стратегическата карта за шум на пътни участъци в Република България с трафик над 3 млн. МПС годишно предопределя действията на АПИ“, изтъкна министър Аврамова. Според нея обект на шумово въздействие от транспортния поток по автомагистрала „Струма“ в участъка е жилищна територия на кв. „Църква“ в гр. Перник, която е разположена едностранно спрямо пътното трасе. Посочените участъци са с приблизителен километраж, който ще бъде уточнен въз основа на проектна документация.

Министър Аврамова коментира и доизграждането на пътя „Белица – Загражден“.  Тя посочи, че ремонтът на един от участъците е завършен през ноември 2019 г. Има сключен договор с изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство на другия участък. Общата цена за изпълнение на поръчката е 3 406 500 лв. без ДДС. Подписан е и договор за строителен надзор. Предстои уточняване на някои технически и финансови въпроси, след решаването на които проектът ще бъде внесен за процедиране за издаване на разрешение за строеж. Предвижда се строително-монтажните работи да стартират в рамките на настоящия строителен сезон.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още