Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Постоянен арест за майката убила детето си в Плевенско

Общество

Постоянен арест за майката убила детето си в Плевенско

Снимка:

Съдът в Плевен остави за постоянно в ареста жената, която е привлечена към наказателна отговорност за умишлено убийство на детето си в село Лазарово, община Кнежа. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

22-годишната жена беше задържана на 6 януари заради убийството на дъщеря си, която е била на годинка и девет месеца, припомня БТА. Детето е било обявено за издирване на 23 декември 2021 г., а месец по-рано дядото е подал сигнал в полицията, че то е изчезнало.

В мотивите към решението си Съдът е отбелязал, че, дори в този начален етап на досъдебното производство, доказателствата по делото са напълно достатъчни, за наличие на обосновано предположение за авторството на престъплението. Обвиняемата е направила подробни самопризнания в хода на досъдебното производство, се посочва в прессъобщението.

Производството е за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

„Разследването е в много начален етап и ще е необходимо да се извършат процесуално-следствени действия, с участието на обвиняемата, за безспорно установяване на механизма на престъплението, което е с изключително висока обществена опасност. Това крие риск тя да се укрие или да извърши престъпление с цел осуетяване на разследването“, добавят от Съда в Плевен.

Определението, с което е взета постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“, не е окончателно. То може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд - Велико Търново в тридневен срок, считано от днес.  


Топ новини

виж още

Актуална тема