Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пострадалият машинист на пътническия влак, който се удари в скала, е в добро общо състояние

Общество

Пострадалият машинист на пътническия влак, който се удари в скала, е в добро общо състояние

Пострадалият машинист на пътническия влак, който се удари в скала, е в добро общо състояние - Tribune.bg
БГНЕС/ АРХИВ

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса

Пострадалият машинист на пътническия влак, който се удари в паднала на жп линията скала между гарите Клисура и Христо Даново, е в добро общо състояние, съобщиха от Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив, където е приет за лечение.

По данни на лекуващите го лекари той има наранявания, които не са опасни за живота му. Предстои да му бъдат направени пълни изследвания.

Малко преди 16:00 часа днес пътнически влак по направление София-Бургас, пътуващ по подбалканската линия, се удари в паднала върху жп релсите скална маса. При инцидента пострадали пътници няма, с наранявания е само 48-годишният машинист на влаковата композиция.

Всички пътници бяха извозени с автобуси до Карлово, откъдето ще им бъде осигурен транспорт до крайната им точка на пътуване.

Движението на влаковете ще бъде възстановено около полунощ. 

Дъждовното време е причинило свличането на земна маса, след което скала падна върху железопътната линия София - Бургас. Това заяви за "Хоризонт" главният ревизор от "Национална компания железопътна инфраструктура" Кирил Костадинов. При инцидента в междугарието Клисура - Христо Даново влакът излезе от релсите и пострада машинистът, който беше откаран до болница в Пловдив.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети влак, скала, Розино
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати