Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. ПОТРЕСАВАЩО: Възрастна жена е измъчвана от дъщеря си

Общество

ПОТРЕСАВАЩО: Възрастна жена е измъчвана от дъщеря си

ПОТРЕСАВАЩО: Възрастна жена е измъчвана от дъщеря си - Tribune.bg
Снимка:

Открита е премръзнала и е настанена в болница

85-годишна жена живее в ужас и страдание една година. Системно е пребивана от дъщеря си, държана е под ключ, не ѝ е давана храна, стои на студено. Всичко това е реалността на баба Марийка до преди дни. 

Марийка Станчева е от Пловдив. Преди година дъщеря ѝ, 56-годишната Снежина, я моли да се пренесе при нея всело Росно, Велокотърновско. Снежина и 35-годишният ѝ син имали здравословни проблеми, разказва Нова ТВ. 

Къщата в село Росно е в покрайнините. Селото е с 80 жители, а в близост до семейството няма обитаеми имоти. Това е и причината никой да не чува виковете на баба Марийка. Тя е открита от кметския наместник в селото Пенка Конакчиева.

„Аз я намерих. В стаята – никаква топлина. Печката не е палена. Никаква топлина, а в селото беше -20 градуса“, разказва Конакчиева.

Възрастната жена е с измръзвания, настанена е в хирургията на великотърновската болница. От Община Златарица, социалните служби и полицията вече са осигурили на баба Марийка място в старческия дом в града

Никога не оставяйте майките си, дори и на чужд човек. Помагайте. Ако не беше третата власт и полицията, щях да умра. Аз се бях отказала. Сама си говорих...", каза баба Марийка.

Дъщеря ѝ умира в края на миналата година от рак. Остава само внука ѝ, който е наркозависим. Баба Марийка споделя, че той тайно ѝ е помагал.

 

 


Етикети дъщеря

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети