Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Повечето университети у нас започват втория семестър дистанционно

Общество

Повечето университети у нас започват втория семестър дистанционно

Повечето университети у нас започват втория семестър дистанционно - Tribune.bg
Снимка:

Повечето университети в страната ще започнат втория семестър в електронна среда. Това съобщиха за БНР от Националното представителство на студентските съвети.

Практически занимания се предвиждат за някои специалности като медицинските науки. Очакванията са присъственото обучение във висшите училища да бъде възстановено напролет.

„Може да кажем, че няма опасност от нулева учебна година. Навсякъде сесията вече поприключва. Онлайн-обучението наистина се получава, но не можем да го сравним с присъствената форма“, заяви Даниел Парушев - председател на Националното представителство на студентските съвети.

Затова преобладават и нагласите за физическо присъствие: „От началото на март да се върнем в учебните зали и се надяваме това да бъде в заповедта - да може да се върнем в една учебна среда, било то и в хибридна форма, защото няма как да бъде заменен този личен контакт.“

В Софийския университет оптималният вариант е обучението да се провежда в хибридна смесена форма, заяви ректорът проф.Анастас Герджиков: „В тези специалности и дисциплини, в които е възможно да започнем онлайн, за да бъде по-безопасно, но в същото време там, където има практически занятия, да започнем с присъствено обучение, както стана първия семестър.“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още