Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Повишение на шофьорските курсове със 150-200 лв.

Общество

Повишение на шофьорските курсове със 150-200 лв.

Повишение на шофьорските курсове със 150-200 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Цените на шофьорските курсове са се увеличили с около 150 до 200 лева заради високите цените на горивата, отчитат от бранша. Наблюдава се и отлив на курсисти, предаде репортер на БНР.

Повишението на цените на шофьорските курсове е довело до спад с около 20% на желаещите да се обучават за книжка, заявиха от автошколите.

Повишението на разходите за гориво, по-високите цени за сервизно обслужване, поскъпването на стоките с 20-30%, цената на електроенергията, както и повишаването на заплатите на инструкторите, са довели и до по-високи цени на курсовете.

Ивайло Славков, управител на СБА-Лозенец, коментира:

„В момента има лек отлив, може би, хората се колебаят, ако са притеснени финансово дали точно сега да започнат курс. Вече цена под 1000 лв. за шофьорски курс не може да стане – някои фирми са вече на 1200 лв.”.Има и школи, които са повишили цените са обучение, но нереално малко, заяви Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България”:

„Компенсират цената от недаване на целия брой часове. След направения анализ констатираме, че ще има фирми, които няма да издържат и ще бъдат принудени да затворят”.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати