Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пожар до „Мини Марица-изток“, рудникът не е засегнат

Общество

Пожар до „Мини Марица-изток“, рудникът не е засегнат

Пожар до Мини Марица-изток, рудникът не е засегнат - Tribune.bg
Снимка:

Възникналият преди няколко дни пожар в близост до „Мини Марица-изток“ ЕАД не е засегнал нито рудниците от комплекса, нито техниката, нито персонала, установи при проверка на място министърът на енергетиката Росен Христов. По думите му производственият процес не е бил застрашен от пожара. Според него най-вероятно става въпрос за незаконно запалени стърнища, но предстои специализираните органи да изяснят конкретните причини.

Ситуацията беше овладяна още късно вечерта в неделя. Трудът на работниците и техниката в предприятието не бяха застрашени, нито беше възпрепятствано производството, подчерта и изпълнителният директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД инж. Илза Чинкова.

На журналистически въпрос за бъдещето на мините в контекста на Плана за възстановяване и устойчивост, министърът отговори, че това е в правомощията на вицепремиера Атанас Пеканов. Енергийният министър подчерта пред журналисти, че Министерството на енергетиката твърдо стои зад целите за намаляване на парниковите емисии и работи по разработването на проекти за постигането им, така че да се запази енергийната сигурност на страната и региона и да се намали негативния социален и икономически ефект.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети