Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пожар избухна във влака София – Бургас, евакуираха 30 пътници

Общество

Пожар избухна във влака София – Бургас, евакуираха 30 пътници

Снимка:

Пожар е избухнал в локомотива на бързия влак София - Бургас през Карлово, съобщи говорителят на полицията в Бургас Цветелина Рандева.

Инцидентът е станал малко след 13 часа днес в района на жп прелеза за айтоското село Карагеоргиево.

Във влака са пътували 30 пътници, между тях няма пострадали. Те са били евакуирани в последния вагон и ще бъдат транспортирани с автобус.

Междувременно огънят е овладян от машинистите, но към мястото веднага е изпратена кола на пожарната. В момента е спряно електричеството на трасето, уточниха от полицията.

Бързият влак № 3621 от София за Бургас престоява в междугарието Черноград-Айтос, в района на ж.п спирка Карагеоргиево поради задимяване в машинното отделение на локомотива, уточняват и БДЖ.

Локомотивната бригада е реагирала своевременно, като машинистите са активирали противопожарната система в локомотива и са използвали два пожарогасителя. Всички 30 пътника са евакуирани на безопасно разстояние от служителите на БДЖ.

Създадена е организация за предвижването на композицията до гара Черноград, от където с осигурен резервен локомотив влакът ще продължи по маршрута до гара Бургас.

Поради преустановеното движение на влакове по линията са възможни закъснения в разписанието.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още