Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пожар гори до военния полигон край Казанлък

Общество

Пожар гори до военния полигон край Казанлък

Пожар гори до военния полигон край Казанлък - Tribune.bg
Снимка:

Обезвреждане на боеприпаси е причина за пожара

Гори военният полигон в Казанлък. В близост е вилната зона на града. Пламъците обхванаха голяма площ от сухи треви.

От военното министерство информираха, че пожарът е възникнал на учебен полигон „Тюлбето“ при обезвреждане на невзривени боеприпаси.

Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан днес със задача да класифицира и унищожи невзривени бойни припаси, открити в землището на село Шейново. На място военнослужещите откриват 14 боеприпаса, различни по вид: две 120 мм осколочно фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет. Боеприпасите са иззети и транспортирани за унищожаване при спазване на всички мерки за безопасност. При унищожаването на боеприпасите на полигон „Тюлбето“ възниква пожар, който се разраства в рамките на полигона заради силния вятър и сухите треви.

В неговото потушаване участват 80 военнослужещи от бригадата с един военен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. В гасенето на пожара, който е в близост до вилна зона, се включи и вертолет Ми-17, който излетя в 17.18 ч. от авиобаза Крумово


Етикети пожар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети