Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пожар изпепели къщи във велинградското село Кръстава

Общество

Пожар изпепели къщи във велинградското село Кръстава

Снимка:

Пожар гори в близост до велинградското село Кръстава. Засегнати са няколко къщи и плевни. Сигналът е получен около 21 ч., съобщава БНР.

На място има дежурни екипи. Към мястото пътуват и пожарникари от Пазарджик, каза говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

"На мястото към момента има пристигнали няколко противопожарни автомобила, които гасят, но все още пътуват нататък. Има един екип от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пазарджик, който също тръгна натам, една противопожарна кола с екип огнеборци от пожарната в Якоруда също пътува натам, но разстоянието никак не е малко. Само за информация - от Велинград до Кръстава се стига за между 35 и 40 минути, така че представете си колко ще е пътуване. Но, въпреки това, има достатъчно екипи. Има една водоноска на горското, колегите от районното управление във Велинград също са вдигнати и са на място. Към момента ситуацията е спокойна, но пожарът не е малък. Обхваната си няколко къщи и плевни. Точният размер ще бъде ясен в доста по-късен етап или утре рано сутринта", обясни той.

Горят къщи, но няма данни за пострадали. На място са изпратени два противопожарни екипа от Велинград и един от Сърница, както и водоноска на местното горско стопанство.

В селото дойдоха и доброволци, които да помагат при гасенето. Според местни жители борбата с огъня е затруднена и от липсата на вода в населеното място.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още