Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пожарът край Югово продължава, дъждът изгаси стихията частично

Общество

Пожарът край Югово продължава, дъждът изгаси стихията частично

Снимка:

Големият пожар край Югово, който гори вече седмица, продължава. Снощи над района е валял дъжд и екипите се надяват, че това ще улесни работата им на терен.

Огънят е напълно овладян от страната на Нареченски бани, днес усилията ще бъдат в посоката към село Югово, където се изгражда просека. Частичното бедствено положение остава. 

Заради дъжда огънят е паднал в по-ниските части на стръмния терен, което ще даде възможност на пожарникарите днес да го локализират и по периметъра - обясни главен инспектор Димитър Бришимов, който ръководи екипите от пожарникари, военни и доброволци.

Над 170 души и днес остават в непроходимата местност, за да продължат битката с огъня. Военните хеликоптери също не спират работата си, при необходимост има готовност от включването на допълнителна въздушна техника.

50 военнослужещи от 4-и артилерийски полк - Асеновград продължават участието си в гасенето на пожара.

Те действат в две направления, както предишните дни. Първата група е съсредоточена в района на връх Бухлава за ограничаване и недопускане на огъня към с. Югово, а втората участва в гасенето на пожара в района на връх „Божево име”. В дейностите отново се включва и устройване на просеки с цел ограничаване и разпространяване огъня.

В същото време стана ясно, че пожарникар е пострадал, докато е пътувал към мястото на огъня. В служебния джип са пътували 38-годишният водач и негов 43-годишен колега, който е откаран в болница за прегледи. Лекият автомобил е управляван от 48-годишен мъж. Двамата шофьори са тествани за алкохол, като резултатите са отрицателни.  

БГНЕСБГНЕС

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още