Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пожарът в Пазарджишко: Два хеликоптера се включват в гасенето

Общество

Пожарът в Пазарджишко: Два хеликоптера се включват в гасенето

Пожарът в Пазарджишко: Два хеликоптера се включват в гасенето - Tribune.bg
Снимка:

Огънят застраши две села и стигна и до обитаеми къщи

Частично бедствено положение обявиха в панагюрското село Елшица заради пожара, който гори от понеделник. Той е тръгнал от съседното село Левски. Два хеликоптера се борят с пламъците, които са обхванали над 2000 дка иглолистна гора.

Напрегната беше нощта в Пазарджишко заради огнената стихия, която се разрази през вчерашния ден. Пожар застраши две села, като стигна и до обитаеми къщи. Пламъците наложиха евакуацията на един мъж. Огънят е локализиран, а днес в гасенето се включиха и два хеликоптера.

В огнен капан попадна и резерват за елени и сърни, като още вчера беше разпоредено огражденията да бъдат премахнати, а животните – освободени.

През изминалия ден екипи на пожарната в цялата страна бяха на крак, за да реагират на подадените десетки сигнали за пожари.

На място в момента са пожарникари от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, Велинград, подпомогнати от екипи от Пловдив и Пирдоп. В гасенето участват лесничеи от горските стопанства в региона с високопроходими джипове и доброволци, съобщават от МВР.

„Искам да успокоя хората. До крайно критична ситуация не се стигна благодарение на опита на пожарникарите”, каза Трендафил Величков пред Нова телевизия.

За изграждане на просеки, така че пожарът да не достигне до населеното място, е изпратена тежка верижна машина от „Асарел Медет“. 

„Днес чакаме два хеликоптера от авиобаза Крумово, за да локализираме пожара. Надяваме се това да стане до обяд и след това да бъде изгасен. Има тежка техника на място“, заяви представител на пожарната.

Кметът  на Панагюрище Никола Белишки уточни, че тепърва ще се изясняват причините за пламъците.

За да се получава обективна информация за фронта на пожара и огнищата, се използва дрон.

Няма данни за пострадали хора или засегнати къщи в зоната на пожара.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети