Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пожарната започва проверки за безопасността в болниците

Общество

Пожарната започва проверки за безопасността в болниците

Снимка:

Целта е да се предотврати трагичен инцидент, като в Румъния

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ започва от днес проверки за безопасни условия в болниците, съобщи директорът ѝ гл. комисар Николай Николов. По думите му инспекциите са в съответствие с получени указания от министър-председателя за новосъздадените отделения за лечение на коронавирус.

„От днес започнахме проверки и консултации с ръководителите на болнични заведения. Идеята е да осигурим достатъчно безопасни условия за пребиваване на пациентите и да предотвратим евентуален трагичен инцидент, какъвто имаше в Румъния“, увери главен комисар Николов. Звената на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ по места са инструктирани да влязат във връзка с ръководителите на лечебни заведения, заедно да извършват проверки и да проведат консултации дали са създадени достатъчно безопасни условия за пребиваване на болните.

„С министър Ангелов уточнихме, че най-важно е да можем бързо и безопасно да евакуираме лежащо болните хора. Тежка задача, но не непостижима. На второ място - да проверим изградените инсталации: известителни, кислородни, датчиците за пожар“, уточни още гл. комисар Николов.

Според него е особено важно да се провери дали персоналът в лечебните заведения е добре запознат с мерките за безопасност, така че да не допусне жертви и пострадали.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още