Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пожарникар изнесъл две бебетата близнаци на 38 дни от горящия блок в Благоевград

Общество

Пожарникар изнесъл две бебетата близнаци на 38 дни от горящия блок в Благоевград

Пожарникар изнесъл две бебетата близнаци на 38 дни от горящия блок в Благоевград - Tribune.bg
Снимка:

Пожарникарят Давид Гълъбов изнесе на ръце бебетата близнаци на 38 дни от горящия блок в Благоевград снощи. В огнения ад в блок 18 на кв. „Струмско“  загинаха трима души, а 27 бяха спасени от пожарникарите, съобщава „24 часа“.

Преди 4 г. Гълъбов бе отличен в кампанията на медията „Достойните българи“, заради участието си в гасенето на големите пожари в РС Македония.

„Искам да изкажа искрени съболезнования на близките на загиналите. За тях, както и за нас това е шок. Обстановката беше изключително сложна. Не започнахме още в началото да гасим, защото до 8-ия етаж не се виждаше нищо от дим. Стълбищната клетка бе пълен мрак, страшно висока температура. Приоритет ни беше евакуацията и спасяването на хората“, разказа Гълъбов. При високата температура и без кислородни маски е било абсурдно да се премине през стълбищната клетка.

Той и колегите му обаче са поели риска, защото там, където са били новородените бебета е било страшно задимено и е нямало да оживеят.

„Беше доста рисковано извеждането на децата, но друг вариант нямаше. Намокрихме пелените с вода, подадохме им от нашия кислород. Изнесох ги на ръце по стълбите един етаж надолу и ги подадох на колегата с автомеханичната стълба. После изведохме майката и бабата“, допълва Давид Гълъбов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети