Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пожарникари ще дежурят около храмовете за Великден

Общество

Пожарникари ще дежурят около храмовете за Великден

Пожарникари ще дежурят около храмовете за Великден - Tribune.bg
Снимка:

1818 проверки е извършила пожарната в църкви, хижи и хотели във връзка с предстоящите Великденски празници. На църковните служители са дадени предписания и съвети за предотвратяване възникването на пожари.

29 противопожарни автомобила с екипи ще бъдат разположени пред най-големите храмове в София, Бургас, Видин, Ловеч, Монтана, Перник, Пловдив, Сливен, Хасково и Шумен.

Около 70 служители на пожарната ще следят в навечерието на Възкресение Христово за спазването на правилата и нормите за пожарна безопасност.

Във връзка с очаквания засилен трафик по граничните контролно-пропускателни пунктове на страната, е създадена организация. Установено е и взаимодействие със служители на пунктовете на съседните ни държави.

Очаква се по-голяма интензивност на движението на българо-турската граница.

До 30 хиляди пътни превозни средства преминават границата между България и Турция съботно-неделните дни.

Другата натоварена граница е тази с Гърция. Ежедневно и през почивните дни на ГКПП Кулата преминават около 8 хиляди лица и 5 хиляди превозни средства.

По границите с Румъния, Сърбия и Северна Македония също може да се наблюдава по-интензивен трафик по празниците заради отпадане на ограниченията свързани с COVID-19.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети