Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Правителството отпуска средства за детска болница в Пловдив

Общество

Правителството отпуска средства за детска болница в Пловдив

Правителството отпуска средства за детска болница в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Убеден съм, че и в София ще има детска болница скоро, заяви премиерът Бойко Борисов

Прeдлaгa ce увeличaвaнeтo нa кaпитaлa зa бoлницaтa „Cвeти Гeoрги“ в Плoвдив cъc 17 милиoнa лeвa. Тo щe ce извърши чрeз издaвaнeтo нa нoви aкции. C увeличeниeтo нa бюджeтa щe ce пocтрoи нoвa cгрaдa oт ceдeм eтaжa пo пeдиaтрия и oнкoлoгия зa дeцa и възрacтни. Тoвa cтaнa яcнo прeди нaчaлoтo нa рeдoвнoтo зaceдaниe нa Миниcтeрcкия cъвeт днес.

„Правим детска болница за Южна България. Вчера изпратих Горанов, за да види терена и възможностите. Можем да си го позволим, а и децата заслужават. След София, с хората там работят активно Дончев и Ананиев и аз съм убеден, че в София ще има детска болница скоро. Започна работата по нея. А в Пловдив тя е в двора на сегашната болница. Няма какво да ни спира и веднага можем да действаме“, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Със завършването на инвестиционния проект ще се отговори на изискванията на съвременните стандарти и норми за болнична инфраструктура и за организация на лечебната дейност, както и ще бъде реализирана концепцията за създаване на модерно детско лечебно заведение в град Пловдив“, заяви здравният министър Кирил Ананиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети