Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Правят защитено жилище за деца, жертва на трафик

Общество

Правят защитено жилище за деца, жертва на трафик

Правят защитено жилище за деца, жертва на трафик - Tribune.bg
Снимка:

България е на път да се превърне в лидер в борбата с киберпрестъпността

Следващата година в София ще има защитено жилище за деца, станали жертва на трафик. В него ще могат да бъдат настанени 10 души. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на конференцията"Трафик на хора и киберпрестъпления: връзки, противодействие и превенция“. „Благодарна съм на правителството за подкрепата в тази сфера, именно тази наша съвместна дейност и изключително сериозна заявка за борба с това престъпно явление“, категорична беше Фандъкова.

Столичният кмет отбеляза, че от миналата година има Кризисен център за деца и приют за хора, жертва на трафик. За тази година подкрепа са получили 17 души, от които 7 деца. Столична община разполага и с кризисен център за деца, пострадали от насилие. Неговият капацитет е 22 места.

"Днес е Европейският ден за борба с трафика на хора. Жертвите на тези престъпления могат да бъдат от всякаква възраст и пол. В световния доклад на ООН се казва, че сексуалната експлоатация е най-често идентифицираната форма на трафик на хора – 79%, следвана от принудителен труд -18%“, допълни Фандъкова.

„България е на път да се превърне в лидер в областта на борбата с киберпрестъпленията. Страната реализира много успешни политики и в борбата срещу трафика на хора, като в тази област има какво още да се направи“, каза на свой ред председателят на Фондация „Ханс Зайдел“ проф. Урсула Менле.

Тя изтъкна отличната си съвместна работа с Цветан Цветанов както сега, така и докато той беше вицепремиер и министър на вътрешните работи. „Тази тема е много чувствителна и е важно да се насочи общественото и институционалното внимание върху работата с хората, които вече са станали жертва на трафик“, сподели проф. Менле.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още