Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Предаването на бюлетини продължава: Много грешки при обработването на резултатите от вота

Общество

Предаването на бюлетини продължава: Много грешки при обработването на резултатите от вота

Снимка:

Над 90 % от протоколите в София са сгрешени

Повече от половината протоколи са обработени в зала „Арена Армеец“ в София – над 600 от 1100 секции са с обработени данни, посочиха на брифинг от РИК. Има обаче доста грешки в протоколите над 90 % от тях са със сгрешени данни, което води до връщането им. 

Бавно и трудно се движи процесът, тъй като протоколите са усложнени, СИК-овете предвид COVID обстановката нямаха най-доброто обучение, съответно машина плюс хартия е за първи път в такъв огромен обем, и всичко това води до едно сравнително доста бавно обработване. Това каза председателят на 25 РИК Валери Цолов пред Арена Армеец.

Самият протокол затрудни членовете на избирателните  комисии, което доведе до чакане от час и половина – два. Най-голямото препятствие се е оказало разпределение на преференциите. Също така многото числа, непоследователното вписване и сборуването им.

По данни на Нова телевизия е имало линейка с включени сигнални лампи пред „Арена Армеец“, но е нямало проблем и спешните медици са си тръгнали. Жена  обаче е паднала по стълбите, оказа ѝ е първа помощ.

Проблеми с протоколите има и в зала „Фестивална“, но обстановката като цяло е спокойна.   


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още