Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Предложение: Кандидат-шофьорите да се учат на магистрала, при намалена видимост и в засилен трафик

Общество

Предложение: Кандидат-шофьорите да се учат на магистрала, при намалена видимост и в засилен трафик

Снимка:

Предвижда се часовете за кормуване да се увеличат на 42 часа

Кандидат-шофьорите да се учат на магистрала, при намалена видимост и в засилен трафик. Това предложение идва от работна група, обединяваща представители на институциите и бранша, съобщиха от МОН.

Досега кормуване на магистрала или скоростен път не се е провеждало по време на обучението на шофьорите. Според експертите така кандидатите се явяват на изпит без да са придобили ключови умения.  

Предложението е да се отделят минимум 6 часа за обучение „Управление извън населено място“, като от тях поне три да са на магистрала или скоростен път.

10 часа да са предвидени за придобиване на умения „Управление в населено място с голяма интензивност на движение”. Минимум 2 часа трябва да са за кормуване през нощта и при намалена видимост.

За целта се  предлага и увеличаване на часовете при практическата подготовка на кандидат-шофьорите. Предвижда се часове за кормуване да станат 42 часа. Предлага се още часовете за теория да бъдат намалени от 40 на 26 часа. Тези промени не трябва да се отразят на цената на шофьорския курс, смятат експертите.

Обсъждана е и възможността част от обучението да се провежда на симулатор. Това предложение обаче не е прието от мнозинството в работната група.

Според данните за 2018 година, смъртността при катастрофи на шофьори между 18 и 25 години е с 20% по-висока в сравнение с останалите водачи.  

 

 


Коментари (1)

Страхотен български сайт за игри от които се печели! Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди!Десетки видове игри, томболи, лотарии!Развий твой блог - печели от писане на статии!Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите!Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате!Регистрация тук - http://freelotto.eu?ref=70876&bsd=vi8YKxpwEmf
11.07.2019 15:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Тръмп: Кюрдите не са ангели

Той беше подложен на силна критика заради изоставянето на кюрдите преди турската офанзива в Северна Сирия

виж още

Актуална тема

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив