Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Предложение: "Зелен билет" в София при по-нисък праг на замърсяване на въздуха

Общество

Предложение: "Зелен билет" в София при по-нисък праг на замърсяване на въздуха

Снимка:

Столичният общински съвет ще решава днес дали мярката „Зелен билет“ да бъде въвеждана при отчитане на фини прахови частици над 150 микрограма на две станции, а не както до сега - на 200 мигрограма.

Очаква се на днешното си заседание софийският парламент да приеме или отхвърли предложената от администрацията план-сметка за чистотата на града. Тя е в размер на 220 милиона и 400 хиляди лева.

Средствата са предвидени за дейностите по управление на отпадъците в София през 2021 година, като събиране и обезвреждане, лятно и зимно почистване на улиците, рекултивация и след експлоатационна грижа на всички депа на територията на Столичната община. Не се предвижда увеличаване на таксата за битови отпадъци за жилищни и нежилищни имоти на предприятия и граждани за 2021, предаде БНР.

3,2 милиона лева повече са заложени за почистване на София, информира зам.-кметът по екология Десислава Милева. С 24 процента се планира да бъдат увеличени улиците и обществените места, които ще бъдат измивани. Относно въвеждането на мярката "Зелен билет", Милева обясни, че се предлага измерването на замърсяването на въздуха с фини прахови частици да бъде за 24-часов интервал и да започва от 16.00 ч. на предходния ден, за да може гражданите да бъдат информирани своевременно.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още