Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Лорер обърка Санстефанския мирен договор с Шипченската битка, после се поправи

Общество

Лорер обърка Санстефанския мирен договор с Шипченската битка, после се поправи

Лорер обърка Санстефанския мирен договор с Шипченската битка, после се поправи - Tribune.bg

Министър Даниел Лорер реши да поздрави българите с националния празник. По всичко пролича обаче, че не се е запознал в детайли с българската история. Така, според него, на 3 март през 1878 година на връх Св. Никола нашите опълченци са извоювали свободата на България.

Ако министър Лорер беше проверил в Google щеше да види, че боевете при Шипка са през август 1877 година. На днешния ден, година по-късно е подписан Санстефанският мирен договор. Именно с подписването на този акт се обособява Трета българска държава след близо пет века османско робство.

Ето и какво написа Даниел Лорер в своя Фейсбук:  

На днешния ден, 1878, тук на връх Св Никола, нашите опълченци, ведно с руси, украинци, поляци, финландци, и други народи на Руската империя воюват рамо до рамо за свободата на България. Поклон пред саможертвата им. Тя изкова лика на страната ни за век напред.

Днес, 2022, украинци воюват за свободата на страната си. Поклон пред смелостта им- тя ще изкове лика на страната им за столетие напред.

Днешните провокатори с руски знамена на връх Шипка сипеха обиди към строя на българската армия, към молитвите на българската църква и към стиховете на българските деца. Отново показаха, че не тачат нищо българско.

фейсбукфейсбук

Малко по-късно, осъзнал грешката си, Лорер се поправи. 

ФейсбукФейсбук

 


Топ новини

виж още
Актуална тема