Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Предпразнично: Интензивен трафик на изходите от столицата

Общество

Предпразнично: Интензивен трафик на изходите от столицата

Предпразнично: Интензивен трафик на изходите от столицата - Tribune.bg
Снимка:

Във връзка с предстоящия празник 1 май и предшестващите го почивни дни се отчита интензивен трафик, съобщават от пресцентъра на МВР. В София традиционно най-натоварени са изходните пътни артерии, а именно бул. „Цариградско шосе", бул. „Ботевградско шосе", бул. „Цар Борис III", както и Околовръстен път и Северна скоростна тангента.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е движението по АМ Тракия, АМ Хемус и АМ Струма. Във връзка с ремонтните дейности по АМ Тракия, посока гр. Пловдив, района на км. 20, днес до 20.00 ч. от км. 5 до км. 23 до пътен възел „Вакарел" е ограничено движението на МПС над 12 т. Обособен е обходен маршрут по път I-8 /София – Пловдив/ с отбиване на движението от АМ „Тракия" по пътна връзка при км. 5 и връщане на магистралата при км. 23 при пътен възел „Вакарел", като във връзка със създадената организация на място екипи от СДВР и ОДМВР-София регулират трафика на превозни средства. Затруднено е и движението по същата автомагистрала в района на км. 67, където движението се осъществява двупосочно в платното посока София от км. 66 до км. 69, поради авариен ремонт на дилатационни фуги на виадукт. На АМ Тракия и АМ Хемус има места, на който движението е ограничено в някоя от лентите за движение, поради ремонтни дейности, но на тези места не се наблюдава струпване на голям брой изчакващи превозни средства. Към ГКПП Калотина и ГКПП Капитан Андреево също се наблюдава голям брой превозни средства, които са се насочили съответно към Република Гърция и Република Турция, като от страна на МВР са предприети необходимите превантивни мерки.

Към момента няма въведени ограничения във връзка с възникнали ПТП.

От 00.00 ч. до 16.00 ч. на 28.04.2023 г. са възникнали общо 53 (петдесет и три) ПТП, от които 7 (седем) с пострадали участници. Пострадалите лица при възникнали пътнотранспортни произшествия през посочения период са 7 (седем). Няма лица, които да са загинали при възникнали пътнотранспортни произшествия от началото на деня.

Министерството на вътрешните работи апелира към водачите, предприели пътуване през почивните дни, да намалят скоростта на движение, да поставят предпазните колани, да не предприемат рискови изпреварвания и маневри, да спазват ограниченията, въведени посредством поставеното знаково стопанство при въведена временна организация на движение, както и разпорежданията на контролните органи, и да предприемат пътуване единствено след като сте се уверили в техническата изправност на превозното средство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети