Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Предпразнично: Очаква се засилен трафик в страната

Общество

Предпразнично: Очаква се засилен трафик в страната

Снимка:

Стартират засилени проверки по пътищата

Започва голямото пътуване преди коледните и новогодишни празници. Очаква се засилен трафик в страната.

Заедно с голямото пътуване стартират и засилени проверки по пътищата.  3600 полицаи ще следят за спазването на правилата на пътя. Полицията ще следи за превишена скорост, употреба на алкохол и наркотици. Ще бъдат проверявани и автомобилите дали са подготвени за зимни условия.

За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение в дните преди Коледа - петък, събота и понеделник, в пиковите часове ще се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоварените пътни направления, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

В пиковите часове е възможно на АМ „Хемус“ в района на тунел „Витиня“ да има по-бавно придвижване. Движението в тръбата за Варна е двупосочно, поради ремонт на тръбата за София. Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин е проходът „Петрохан“ и Искърското дефиле, а в посока Варна - път I-1 София - Ботевград.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват въведените ограничения.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още