Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Председателят на БЛС: Лекарите не са жертвени агнета

Общество

Председателят на БЛС: Лекарите не са жертвени агнета

Снимка:

„Достатъчно мълчахме на темата протести, за да не изглеждаме политически ориентирани“, каза д-р Иван Маджаров

„Колкото и да звучи нехуманно - лекари, вие не сте жертвени агнета! Няма нужда да приемате хора, които преди няколко дни са ви наричали невежи и конспиратори! Не приемам медиците да живет в страх, защото някой се подиграва със ситуацията и не вярва в коронавируса". Това заяви пред Нова телевизия председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, като се обърна към всички негови колеги.

„Достатъчно мълчахме на темата протести, за да не изглеждаме политически ориентирани. То не беше горене на маски, то не беше подигравка към лекарите. Няма да продължим да бъдем обвинявани. Когато запушиш системата, не може да очакваш, че тя ше работи добре", категоричен е Маджаров. И допълни, че от БЛС подкрепят напълно предложените мерки от министъра на здравеопазването.

„Ясно е, че само със самосъзнание няма да стане. Разум няма нито в обществото, нито във властта. Ако сега не се приемат предложенията на министъра, това означава, че приемаме медиците точно като жертвени агнета“, поясни той.

"Утре ще дадем пресконференция. Преди повече от месец и половина чухме решението на МС, че ще тестват с PCR тестове личните лекари, понеже са на първа линия. Ние го бяхме предложили в края на август. Оттогава досега нищо не се промени" , каза още Маджаров.  


Коментари (3)

Търпение вече не остана! Крайно време е личните лекари,наистина да излязат на първа линия! До момента само имитират такова!
24.11.2020 09:36 / Отговор
кесо БЛС да направи един каталог на идиотите дето промиват съзнанието на хората и ги насъскват срещу всички разумни мнения на експерти от медицинските среди. Понеже лекарите не могат да отказват лечение, когато се случи някой от тези олигофрени да попадне в ковид-отделение да се извикат медиите и да ги показват като маймуни как се лекуват от нещо дето според тях не съществувало.
24.11.2020 11:42 / Отговор
Да! БЛС да се обърне първо към пРезидента и подопечното му отровно трио да престанат да ги саботират!
24.11.2020 12:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още