Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Председателят на СОС в подкрепа на 100-годишна секвоя в „Овча купел“: Дървото вече е в регистрите

Общество

Председателят на СОС в подкрепа на 100-годишна секвоя в „Овча купел“: Дървото вече е в регистрите

Снимка:

Поставено е осветление и видеонаблюдение в района

Секвоята до бл. 402 на ул. „Промишлена“ в столичния квартал Овча купел е една от четирите гигантски секвои в София. Дървото е на 100 години според жителите на квартала и е една от местните забележителности. Усилията на жителите на квартала да защитят дървото от бъдещото застрояване в района, бяха подкрепени от председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

С публикация на страницата си във Фейсбук Георгиев съобщи, че дървото вече е вписано в регистрите, а вече е и с коледна украса.

Той благодари на активните жителите на „Овча купел“.

„В навечерието на Рождество искам да благодаря на активните граждани от Овча купел за всичко, което направиха, за да защитят една забележителна секвоя, за която вече съм ви разказвал“, пише Георги Георгиев.

„Освен че поставихме осветление и видеонаблюдение в района, дървото е нанесено в регистрите, а от днес вече е и с коледна украса. Тя е моят коледен подарък за хората, от които научих много ценен урок в началото на работата си начело на общинския съвет - че заедно можем всичко.

Поздравления за неуморните защитници на секвоята: @Julia Rasheva @Zlatin Mladenski, @Georgi Ivanov @Maria Gavrilova и @Kamen Nikolov!,“ завършва шефът на СОС поста си.  


Топ новини

виж още

Актуална тема