Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Председателят на УС на „Юнайтед груп”: Инвестицията ни в NOVA е дългосрочна

Общество

Председателят на УС на „Юнайтед груп”: Инвестицията ни в NOVA е дългосрочна

Председателят на УС на Юнайтед груп: Инвестицията ни в NOVA е дългосрочна - Tribune.bg
Снимка:

България е една от най-привлекателните страни за инвестиция в целия Европейски съюз, заяви Никос Статопулос

Бих казал, че България е една от най-привлекателните страни, според нас, за инвестиция в целия Европейски съюз в момента. България има много стабилна икономика, с брутен вътрешен продукт, който расте с 3-4% последните години. Този раст е измежду най-високите в Европейския съюз. Имате стабилна парична единица, която е стабилна и сама по себе си, независимо, че вече сте обвързани с еврото, но все още не сте го въвели. Бих казал, че има някои много атрактивни индикатори, като нивото на безработицата - около 5%, което е сред най-ниските в Европейския съюз. Има много нисък, сигурно най-ниския в Европейския съюз данък печалба от 10%. Има всички характеристики на привлекателна икономика за инвеститори като нас. Това зави пред NOVA телевизия Никос Статопулос в специално интервю след сделката за медийната група.

„Реалността е, че „Юнайтед груп” е собственик на Нова телевизия. „Юнайтед груп” е най-големият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. В момента имаме около 10 милиона абоната и около 11 000 служители. Оперираме в 8 държави в региона. Ние, като BC Partners, сме най-големият и водещ акционер на „Юнайтед груп”. Ние сме една от най-големите инвестиционни компании в света. Съществуваме от повече от три десетилетия. Аз съм част от BC Partners почти две десетилетия. В частния бизнес за дялово инвестиране съм близо 25 години, така че правя инвестиции като тази в NOVA през почти цялата си професионална кариера“, обясни той.

„Философията ни е, че между телекомуникационния канал и телевизия има голяма синергия, колкото е по-голям мащабът, толкова сте по-атрактивни за аудиторията“, допълни Никос Статопулос.

„Без никакво съмнение в нашата компания ще има абсолютна свобода на словото. Ние спазваме правото на независимост и свобода на словото. Журналистите трябва да открият новината и тя да мине през независим редакторски борд, който е ситуиран в Люксембург и напълно защитава истината и свободата на словото. Ще направим, каквото е необходимо, за да останем независими“, категоричен беше той.

И допълни: „„Юнайтед груп” е стратегически инвеститор за NOVA телевизия и ние гледаме на нея за много години напред. По вероятно е да има още сделки в България, защото тя е изключително атрактивна, като инвестиционна дестинация.“


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати