Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Председателят на здравната комисия в НС: И след 1 април остават маските на закрито

Общество

Председателят на здравната комисия в НС: И след 1 април остават маските на закрито

Председателят на здравната комисия в НС: И след 1 април остават маските на закрито - Tribune.bg
Снимка:

„Ще трябва да носим маски на закрито и в градския транспорт и след отпадане на епидемичната обстановка“,  това заяви пред БТВ председателят на комисията по здравеопазване в парламента доц. Антон Тонев.

„Ще се наложат промени в закона, за да останат маските на обществените места и без епидемична обстановка, както и да може министърът на здравеопазване и директори на РЗИ по места да  въвеждат част от мерките, с които сме свикнали“ обясни още той.

„Вкарваме промени в закона за здравето, които внасяме на Здравна комисия още във вторник на извънредно заседание. Предлагаме и при промяна в епидемиологичната обстановка по региони, ако се получи регионално увеличение на бройките, да могат в самия регион да се въвеждат допълнителни мерки - такива, на каквито сме били свидетели и досега.“, поясни той.

„Карантината на контактните лица от 1 април ще изчезне като общо правило, но директори на РЗИ в зависимост от регионалната обстановка и регионалната ситуация ще могат да я налагат в конкретни случаи.“, каза още Тонев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати