Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Предупреждение за опасно мъртво вълнение по морето

Общество

Предупреждение за опасно мъртво вълнение по морето

Предупреждение за опасно мъртво вълнение по морето - Tribune.bg
Снимка:

Спасители предупреждават за опасно мъртво вълнение по морето, което традиционно излиза в края на юли и началото на август. Въпреки флаговите сигнализации и съветите на спасители, все още има туристи, които не спазват указанията за плажуване, съобщава БНТ.

Валентина Станчева е спасител от пет години. Заради това, че е момиче казва, че повечето туристи я пренебрегват, когато им прави забележка в морето.

Често ме питат дали наистина съм спасител. Много често се случва, примерно при червен флаг, да влизат с надуваеми дюшеци и всякакви други надуваеми предмети. Аз им свиря съответно, те не ме слушат. Чакат да се обърна само, за да влязат, каза тя.

Днес спасителите направиха зрелищна демонстрация пред летовниците на Северния плаж в Бургас, за да покажат как трябва да се реагира, ако човек започне да се дави.

В случая, когато се давят група от хора, спасителите са двама на пост, който е на поста спасителят навлича спасителното въже и тръгва да спасява средния, а двамата от двата поста, които идват да помага, спасяват давещите се от двете му страни, каза Веселин Илиев, старши спасител.

На брега спасителите са обучени да окажат първа долекарска помощ. А на плажа има и оборудван медицински пункт. .


Последвайте ни в Google News

 

Етикети море, спасители

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати