Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Преизбраха Мустафа Хаджи за нов 5 годишен мандат като главен мюфтия

Общество

Преизбраха Мустафа Хаджи за нов 5 годишен мандат като главен мюфтия

Снимка:

Най-висшият форум на мюсюлманите у нас - Националната мюсюлманска конференция преизбра досегашния главен мюфтия Мустафа Алиш Хаджи за нов 5 годишен мандат:

„Ще направим всичко възможно да се опитаме да решаваме проблемите заедно, защото само това ще ни помогне да вървим по този път и да покажем, че ние сме достойни последователи на Мохамед. Мохамед казва: „Работете! Аллах ще види вашите дела и мюсюлманите ще видят вашите дела“, каза Мустафа Хаджи, цитиран в БНР.

Други кандидатури нямаше.

59-годишният Мустафа Хаджи печели първия си мандат през 1997 година. През 2000 г. обаче той го прекъсва, след което е избран за председател на Висшия мюсюлмански съвет. През 2003 г. свършва мандатът му във ВМС, след което е назначен за ректор на Висшия ислямски институт. През 2005 г. се провежда извънредна национална конференция, на която той е избран отново за главен мюфтия.

Над 1000-та делегати на форума гласуваха и за преизбирането на председателя на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Сабри Ахмед. След избора той заяви: „Ще направя всичко необходимо за развитието на мюсюлманското изповедание в Република България като бъда открит и се моля на Аллах да ни дари със сили, с които да осъществим поставените пред нас цели“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още