Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Премахват смяната на часовото време в ЕС

Общество

Премахват смяната на часовото време в ЕС

Премахват смяната на часовото време в ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Оставят за постоянно лятното часово време

Европейската комисия (ЕК) ще предложи още днес на територията на Европейския съюз да се премахне практиката на смяна на часовото време, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред германската телевизия „Це Де Еф” (ZDF).

Смяната на времето в Европа в началото е имало за цел спестяване на енергия. Отдавна обаче не се спестява енергия по този начин и практиката е много критикувана през последните години. Основният мотив против смяната на часовото време е, че вреди на здравословното състояние на хората.

ЕК е направила допитване до общественото мнение по въпроса. То е протекло от началото на юли до средата на август. Милиони хора са отговорили на въпросите. Те са на мнение, че в бъдеще трябва да остане за постоянно лятното часово време и ние ще направим това. „Когато се допитваме до гражданите по даден въпрос, трябва после да направим онова, което те искат”, уточни Юнкер.

Окончателното решение ще бъде взето обаче от Европейския парламент, който вече се обяви като цяло за премахване на смяната на времето в страните от съюза. В допитването на ЕК по въпроса участваха 4,6 млн. души. 80% от тях са се обявили за премахване на практиката за смяна на времето, като повечето от тях са се обявили за запазване на лятното време. Най-активни участници в анкетата са били германците.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети