Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Превозвачите в Русе блокираха движението при "Дунав мост"

Общество

Превозвачите в Русе блокираха движението при "Дунав мост"

Превозвачите в Русе блокираха движението при Дунав мост - Tribune.bg
Снимка:

Протест на превозвачите се състоя и в Русе. Камионите направиха автошествие по международното шосе до граничния пункт "Дунав мост", придвижвайки се със скорост от 20 км в час, и обратно до изхода за София. Този път колоната мина и по участък от пътя Русе-Силистра, където обичайно се струпват опашки от изчакващи тирове, предаде БТВ. Превозвачите не отстъпват от исканията си, тъй като в противен случай ще има рязък скок на цените.

 "Всички искания за антикризисните мерки нямат никакво решение. И всъщност ние искаме да използваме момента да ни подкрепят всички български граждани, които ще бъдат засегнати. Това ще доведе до неимоверно покачване на цените за всеки един от нас. Знаете, искат тол системата да се покачи три пъти – за какво говорим?! Нека наистина да седнем и да разберем, защото всички са потърпевши. Това не е натиск, ние не искаме нещо, което е само за бранша, това е за всеки един", каза превозвачът Цветелина Ненова.

Колегата й Михаил Ханджиев припомни, че една голяма част от средствата, които идват в транспорта, реално се получават след няколко месеца. "Това, което сме заработили днес, ние получаваме заплащане след 3-4 месеца. За да има бизнес, трябва кръвта да се движи с транспортните единици, нашият успех е на нашите колела, както се казва. Всяка държава намира решение – някои чрез акциза, други чрез директно подпомагане. Най-лесно е да се каже – вдигайте цените, но може ли пазарът да го поеме. Трудно се намира и работна ръка, изправени сме пред предизвикателствата на работна ръка, на горива, на тол такси", каза той.

Стотици тежкотоварни автомобили затрудниха движението на част от входно-изходните пътни артерии на Пловдив.

"Настояваме правителството да изпълни трите ни искания, които да действат за период от шест месеца: да отпадне биодобавката от горивата, 50-процентово намаление на акциза на горивата и мораториум върху вдигането на цената на пътните такси и обхвата им". Това каза за БТА Илия Костурски, собственик на транспортна фирма.  


Топ новини

виж още