Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. През февруари пускат нова обществена поръчка за закупуване на медицински хеликоптер

Общество

През февруари пускат нова обществена поръчка за закупуване на медицински хеликоптер

През февруари пускат нова обществена поръчка за закупуване на медицински хеликоптер - Tribune.bg
Снимка:

Кабинетът на Кирил Петков направил обществена поръчка с високи параметри, а ниска цена

„Няма да се лишим от медицински хеликоптери. До края на годината ще имаме първия медицински хеликоптер в страната. В момента подготвяме документите за нова процедура, която ще бъде пусната. Силно се надяваме, че февруари ще бъде пусната, каза служебният здравен министър Асен Меджидиев в предаването „Лице в лице” по bTV.

Според него предишната обществена поръчка, изготвена от правителството на Кирил Петков, се е провалила, защото не е била направена добре. Зададени са множество параметри и ниска цена. Явила се е само една фирма и е дала значително по-висока цена.

„Две обществени поръчки се провалиха. Не, че е нагласена поръчката, а е ниска експертизата на хората, които са изготвили документите за обществена поръчка”, допълни здравният министър.

По думите му, през февруари ще бъде пусната обществена поръчка с параметри, които са реални и с които ще можем до края на годината да имаме хеликоптери. Обществената поръчка е комплексна, тя е за оборудването на хеликоптера, с много медицински данни, обясни д-р Асен Меджидиев.

По думите му държавата е готова да участва и с допълнителни средства, ако се наложи.

„Готови сме като държавата да участваме и с дофинансиране, ако се наложи, но хеликоптер да се закупи” каза още той и добави „Гарантирам го!”.

Междидиев каза, че е прекратено участието на дружеството „България Хели Мед Сървиз” поради недобра експертиза. Процедурата ще бъде поета от Държавния авиационен оператор.

За детската болница той не даде срокове.

Според него не се очаква нова остра вълна на COVID-19 у нас, в момента заболяването протича много по-леко и с ниска смъртност. По отношение на грипа - той прогнозира пик на заразата през февруари. Асен Меджидиев не очаква грипна ваканция за учениците и увери, че в момента няма недостиг на болнични легла заради вирусни инфекции.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети