Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. През ноември ще е готов първият участък от АМ „Европа“ – от Драгоман до Сливница (ГАЛЕРИЯ)

Общество

През ноември ще е готов първият участък от АМ „Европа“ – от Драгоман до Сливница (ГАЛЕРИЯ)

През ноември ще е готов първият участък от АМ Европа – от Драгоман до Сливница (ГАЛЕРИЯ) - Tribune.bg
Снимка:

В началото на ноември ще е готов участък от автомагистрала „Европа“ между Драгоман и Сливница, което е близо половин година по-рано от предвиденото по договор, информират от пътната агенция.

АПИАПИ

Строителните работи на 17-километровия участък са изпълнени на 95%, като очакванията са в първите дни на следващия месец да бъде пуснато движението по новоизградения участък. За улеснение на трафика към ГКПП „Калотина“ поетапно до момента беше пуснато двупосочно движението между 15-ти и 20-ти км и 21-ви и 25-ти км. Ако метеорологичните условия са добри до средата на октомври ще бъде завършена и отсечката от 25-ти до 29-ти километър.

АПИАПИ

Строителните дейности по модернизацията на 17 км от първокласния път I-8 Драгоман – Сливница /от км 15+500 до км 32+447,20/ започнаха през май миналата година. В участъка е изградено второ платно, а старото е реконструирано до магистрален габарит. Отсечката е с по две ленти за движение в посока и лента за аварийно спиране. Инвестицията е за 117,3 млн. лв. и е от републиканския бюджет. Изпълнител е „ГБС Инфраструктурно строителство“ и по договор срокът за изпълнение е април 2021 г.

АПИАПИ

В участъка има два нови пътни възела „Сливница 1“ и „Сливница 2“, които са с енергоефективно осветление, както и 11 големи съоръжения – 5 подлеза, 5 надлеза и мост над р. Сливнишка при 30-ти км. Предвидени са и 7 площадки за отдих и принудително спиране и 14 бр. армонасипни стени.

 

АПИАПИ

Отсечката е част от основната трансевропейска транспортна мрежа. Трасето е по направлението Лондон – Будапеща – Белград – София – Пловдив – Истанбул – Калкута и е най-краткият път, свързващ Западна Европа с Близкия и Средния Изток. Участъкът ГКПП „Калотина” – София осигурява връзка към трансевропейски коридор „Ориент/Източно Средиземноморски”.

АПИАПИ

Магистрала „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Софийския околовръстен път е с дължина 48 км и трасето ѝ е разделено на три части. Строителството на първите два участъка включва модернизация на съществуващия първокласен път I-8 между Калотина и Сливница. Участъкът от ГКПП „Калотина“ до Драгоман е с дължина 14,5 км и строителните дейности на него започнаха през февруари т. г.

АПИАПИ

Другият участък от Сливница до връзката със Северната скоростна тангента е 16 км и ще преминава по ново трасе. В момента се изготвя техническият проект за отсечката.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети магистрала

Коментари (2)

Да се готвят фирмите за ремонт.
05.10.2020 14:47 / Отговор
Нюрачка БРАВО!Комунистите нищо не направиха за 20 години,ама лаят ли лаят! На изледователските агенции да казваме, че ще гласуваме за БСП,ДПС,ДАЙ БЪЛГАРИЯ,ИЗПРАВИ СЕ.....,НЯМА ТАКЪВ НАРОД, а на изборите да си гласуваме за ГЕРБ .Това ще ги размаже русофилите!
05.10.2020 19:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати