Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. При национален мор, Мангъров нарече "цирк" ужаса в ковид отделенията

Общество

При национален мор, Мангъров нарече "цирк" ужаса в ковид отделенията

Снимка:

Над 6 хиляди новозаразени с коронавирус, 310 починали за изминалото денонощие. На фона на тази ужасяваща статистика доц.  Атанас Мангъров  се обяви в отрицание на всякакви противоепидемични мерки и нарече цирк ужаса в ковид отделенията.

„Аз искам да попитам само: защо тези хора, които бяха там, става дума за лекарите и въобще медицинския персонал, защо бяха люто маскирани и забулени? Това са хора, които или са ваксинирани, или са преболедували. Тоест, защо беше нужен този цирк?", коментира кадрите от COVID-отделенията Мангъров пред радио Фокус. "Ние в нашата клиника не работим по този начин много отдавна. Просто, това беше едно представление, чиято цел беше да сплаши хората", заяви Мангъров.

Той оправда рекордната смъртност към днешна дата с факта, че било вторник, когато се обобщават данните от уикенда. "Смъртността е толкова висока днес, защото сме вторник, и във вторник се събират данните от двата почивни дни. Да не забравяме и това, което вече почна да звучи като опорка, че в една страна, която в спокойно време е била винаги начело по смъртност, защо трябва да очакваме във време на едно такова природно бедствие да се случва нещо по-различно?", попита Мангъров.

 Той си обясни ситуацията с достигане на пика на сегашната вълна.

 "Мислим си, че ако се затворим и скрием, нещата ще преминат. От едно време ние винаги искаме да се снишим и да изчакаме нещата да отзвучат. Просто в момента сме на върха на вълната и трябва да задържим още 1-2 седмици, докато нещата преминат", коментира инфекционистът, като мнението му все пак съвпада с това на здравните власти, министър Стойчо Кацаров и изчисленията на математиците.

Той  обяви за дискриминация зеления сертификат и каза, че хората са прави да протестират.

 "Хората са напълно прави да протестират, защото тези зелени сертификати, от епидемиологична гледна точка, са напълно безсмислени. Те бяха замислени по времето, когато се считаше, че тези ваксини ще успеят да създадат групов имунитет, но впоследствие се оказа, че това не става, и всъщност в момента се вижда, че хората, които са ваксинирани, са способни да се заразяват и съответно да заразяват други хора", каза медикът без да представи доказателства и данни за това. Но пък, по думите му, било безсмислено да се дава свободата на ваксинираните да ходят по заведения, след като можело да заразяват, а останалите хора да бъдат затворени и ограничени. Мангъров коментира и хипотезата от въвеждане на локдаун за неваксинираните.

"Ако това се случи, то ще доведе до много голямо социално напрежение, защото това си е чиста дискриминация. Просто, ако някой реши да прави това, ще си вкара страхотен автогол. Още повече, че то е напълно безсмислено от епидемиологична гледна точка", продължава да твърди своето Атанас Мангъров.

 "Също така, децата трябва да тръгнат на училище, защото те са тази част от населението, през които тази инфекция трябва да премине", добави Мангъров. По думите му щадящите тестове тип "близалка" за малките ученици са напълно безсмислени и ненужни, категоричен беше лекарят, който от самото начало отрича абсолютно всички мерки срещу ограничаването на заразата.  

 

 


Коментари (6)

Хм... Ковид отделенията са пълни с ваксинирани, лекуват ги преболедували. Мангъров е прав! Вирусът по всичко изглежда, че е китайско биологично оръжие, въпреки заклинанията на спящата кукла Байдън и европейските и подгласници.
02.11.2021 18:16 / Отговор
attropo ти ли си ,*дребнопаричков*,ти ли си с *блестящия* коментар?!?
ГОВЕДО,има числа,които показват броя на ваксинирани и НЕ-ваксинирани в отделението!
Ваксината НАМАЛЯВА пораженията,запомни го лузерчо!
Наврете се в задника на кауня - там няма вирус!
Впрочем,някой да е виждал *дребнопаричков* в Ковит-отделение?
НЕ!Няма и да го видите,неуспелия тираджия!
02.11.2021 18:43 / Отговор
Б. Затвори си мръсната уста, ниско интелигентно нещо...
03.11.2021 00:52
attropo И ПАК да попитам колегата Маджаров:
- докога ще търпите това говедо в бяла престилка да петни лекарската професия?
- докога ще се страхувате - от КОГО и ЗАЩО?
Колега Маджаров, в една европейска страна тази ПОЛИТИЧЕСКА МАЙМУНА,заекваща и плюеща,отдавна щеше да бъде наритана и поставена там,където и е мястото!
02.11.2021 21:11 / Отговор
ХХХ Дано не ви се наложи да срещнете Мангъров в ролята му на лекар или пък да излекува детето ви. Вжите го, не прилича ли на д-р Менгеле....
02.11.2021 21:22 / Отговор
Последният мохикан Ще мине време и всички ще разберем че доцент Мангъров е бил прав, но за себе си знам че няма лекарство което да няма странични ефекти, но най страшното е че сме болна нация която не може без него да прибори вируса, всеки знае себе си който иска се ваксинира който се чувства здрав ще го прибори
03.11.2021 09:05 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема