Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Приютите за бездомни готови да посрещнат нуждаещите се в студа

Общество

Приютите за бездомни готови да посрещнат нуждаещите се в студа

Приютите за бездомни готови да посрещнат нуждаещите се в студа - Tribune.bg
Снимка:

Предвид рязкото застудяване приютите за бездомни в страната са в готовност да настанят хора, които живеят на улицата, съобщават от социалното ведомство.

Хората без дом могат да се обърнат към социалните служби, за да намерят подслон в приютите за бездомни хора, временни центрове за настаняване и кризисни центрове, които нуждаещите се могат да получат баня и храна. Центровете започват да се пълнят през зимата, обикновено за периода от 1 декември до 31 март.

В столицата, например, има 3 центъра за временно настаняване, които се финансират изцяло със средства от държавния бюджет. В тях капацитетът е около 570 места. Те не решават трайно жилищните проблеми на хората. Престоят там е от 3 до 6 месеца. Кризисните центрове пък са с капацитет 170 места, а престоят в тях е от 18 часа до 10 часа на следващия ден с възможност нуждаещите се да пренощуват, да получат храна и дрехи.

Все още държавните центрове в страната са много малко. Голяма част от тях съществуват благодарение на доброволци, които ги поддържат със средства от дарения.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати