Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Пробното гласуване с машини в Пловдив се бави

Общество

Пробното гласуване с машини в Пловдив се бави

Снимка:

Доставените три машини в сряда все още стоят опаковани

В Пловдив се бави информационната кампания за гласуването на 11 юли. Доставените три машини в сряда все още стоят опаковани, съобщава БНТ.

Членовете на 16 РИК не са достигнали до общо решение къде да се разположат устройствата, за да може повече гласоподаватели да имат достъп до тях за пробен вот.

В Пловдив днес пристигнаха изборните книжа за града и областта. Над 600 000 бюлетини бяха приети от членовете на двете комисии.

С това количество се подсигурява вота на 100% във всички избирателни секции, в които ще се гласува с машини и на 110% в секциите, в които ще се гласува на хартия.

Бюлетините ще останат под постоянна охрана, докато бъдат разпределени към изборните секции. Очаква се в следващите дни все пак информационна кампания да се организира.

За мен е важно тези машини да достигнат до огромен брой гласоподаватели, за да могат да разберат хората, че с машините не е проблем да се гласува. За мен е важно да има добра информационна кампания за всички хора, интересът е много голям, постоянно се обаждат хора в комисията и питат за това нещо“, каза Спас Шуманов - председател на 16 РИК.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още