Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Търсят черната кутия на падналия в Черно море изтребител МиГ-29

Общество

Търсят черната кутия на падналия в Черно море изтребител МиГ-29

Търсят черната кутия на падналия в Черно море изтребител МиГ-29 - Tribune.bg
Снимка:

Съпругата на загиналия пилот: Ще се видим отново, обичам те!

Продължава издирването на падналия в морето на 9 юни край Шабла военен изтребител МиГ-29. Все още не е намерена черната кутия на бойния самолет.

„Извършваме допълнителна координация с групата за разследване на инциденти с летателна техника, за да можем още по-прецизно на базата на анализа на специалистите по възможния маньовър на самолета да прецизираме районите за търсене. Но аз съм обнадежден, че ще имаме скоро резултат“, коментира началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Вчера от Министерството на отбраната съобщиха, че пилотът на изтребителя - майор Валентин Терзиев, не е оцелял след инцидента.

„Светъл път към небесните висини! Ще се видим отново - там горе! Обичам те! Ще ми липсваш, но някой все пак трябва да гледа децата ни!”, написа съпругата на загиналия пилот Димитрина Попова.

Майор Валентин Терзиев е на военна служба от август 1998 г. Завършил е Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ със специализация летец-пилот във ВВС. Целият му служебен стаж е преминал в 3-а авиационна база „Граф Игнатиево”, където последната му заемана длъжност е началник на щаб на ескадрила. Притежава специалност „военен пилот – първи клас“. Пилотирал е самолети МиГ-21 и МиГ-29. През годините е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на авиобазата.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати