Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Продължава търсенето на черната кутия от падналия МиГ-29

Общество

Продължава търсенето на черната кутия от падналия МиГ-29

Продължава търсенето на черната кутия от падналия МиГ-29 - Tribune.bg
Снимка:

Операцията продължава вече пети ден

Лошото време е затруднило търсенето на черната кутия, както и отломките от падналия военен самолет край Шабла, съобщава БНТ. Операцията продължава вече пети ден и на този етап е без успех. Тази сутрин времето е хубаво, морето е спокойно, затова търсенето продължава.

Изключително важно е да не отнеме дълго време търсенето на черната кутия, за да бъде съхранена информацията в нея. Втората ракета от самолета също все още е под водата.

Екипите работят изключително внимателно, на около 70 м дълбочина.

Търсенето се забавя, тъй като районът е далеч от брега. Техниката обаче е прецизна, с добра резолюция, което дава възможност да се открият малки предмети на дъното.

„Аз съм командир на база. Отговорността да опазя хората и да ги връщам при семействата ми е моя“. Това заяви пред bTV началникът на авиобаза „Граф Игнатиев” бригаден генерал Николай Русев. „Докладва че излиза от атака. Гласът му беше сигурен и уверен. Ситуацията се е развила след това и е била много скоротечна”, разказа той.

„Останахме до сутринта, чакахме го с надеждата, че има отказ на радиовръзката. Когато горивото свърши, се надявахме, че е катапултирал. След това отидох в дома му. Когато видях семейството му, разбрах откъде е тази добрина у Вальо. Не видях укор, не видях обвинения у тях. Не ме попитаха защо. Трябваше да го опазя и да го върна, а те ми казаха: „Благодаря”. Съпругата му се изправи и ми каза: „Аз зная, с него сме си говорили за риска и аз зная. Ще се оправим”.

„Докато има самолети, които се пилотират от хора, това ще се случва. Сигурен съм, че като екип ще преодолеем това изпитание и ще продължим напред. Просто трябва време”, посочи той.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати