Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Продължават протестите на работниците от „Автомагистрали-Черно море“

Общество

Продължават протестите на работниците от „Автомагистрали-Черно море“

Снимка:

Работниците в "Автомагистрали - Черно море" в Шумен ще продължат с протеста си в сряда, от 10:00 ч., пред сградата на областната администрация в града, съобщава БГНЕС.

В петък те ще излязат отново на пътния възел на АМ "Хемус" край с. Белокопитово, а колегите им от Русе и Бургас - ще протестират в двата града. Това решиха на събрание работници на фирмата пред административната ѝ сграда в Шумен.

"Винаги сме заявявали, че протестите ни не са политически. Имаме само икономически искания - да ни бъдат платени над 36 млн. лева, които ни дължи държавата, но да ни бъдат платени всичките", каза пред присъстващите Господин Янков, председател на синдикалната организация във фирмата.

"Деловодителки в Министерството на регионалното развитие и благоустройството ни увериха в петък, че днес ще получим писмо от Министерски съвет", уточни той, но изрази съмнение, че такова ще има.

"Имаме информация от почти всички пътностроителни фирми в страната, които ни се обаждат, за да ни кажат, че ни подкрепят, че най-вероятно ще се включат в протеста на различни места в България", съобщи Петя Стоянова, финансов директор и секретар на синдикалната организация във фирмата.

По думите ѝ повече от 100 работници на "Автомагистрали - Черно море" са напуснали от април насам.

"Имаме предупреждение за спиране на тока, газта ни е спряна, телефоните ни също ще бъдат спрени. Доставчиците ни на битум и горива са спрели да ни обслужват, а понеже нямаме дизелово гориво за автомобилите, вероятно ще спрем и производството на бетон, защото няма с какво да го превозваме", допълни Стоянова.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още