Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Продавачът на шишенца хлорен диоксид срещу рак само споделял опит

Общество

Продавачът на шишенца хлорен диоксид срещу рак само споделял опит

Продавачът на шишенца хлорен диоксид срещу рак само споделял опит - Tribune.bg
Снимка:

Това не е белина, твърди Светослав Стаматов от Бургас

След като медицинските власти у нас се запознаха със случая на продажба на разредена белина за чудодеен лек срещу рак, аутизъм, болни бъбреци и още куп болести, експерти предупредиха, че препаратът може да бъде смъртоносно опасен. Седем смъртни случая са регистрирани отвъд океана след приемане на веществото и правителството на САЩ е започнало информационна кампания да не се пие белина.

У нас препаратът се забърква в бургаски апартамент от мъж, който твърди, че не става въпрос за белина и не трябва хлорния диоксид да се бърка с натриев хлорид.

„Внушението, че става въпрос за едно и също нещо, е нелепо“, посочи в ефира на БТВ Светослав Стаматов.

Той призна, че хлорният диоксид не лекува нищо, а е дезинфектант, който чисти вируси, гъбички и паразити и трябва да се приема правилно. Интернет лечителят уточни, че не е лекар, нито химик, а човек, който споделя информацията за хлорния диоксид и споделя опита си с други хора, които искат да го прилагат върху себе си. Стаматов твърди, че притежава необходимите документи.

„Някои определени химически вещества не се купуват от пазара и пристигат със съответните сертификати за качество. Всичките тези документи съм ги представил“, разясни бургаският лечител.

Стаматов дори обвини химик от БАН, че е некомпетентен заради твърдението, че хлорният диоксид е белина. Редица академици дори се обърнали към него и поискали да обясни свойствата на продукта, защото информацията за лечебните свойства на препарата е изтрита от сайта му.

„Сайтът ще бъде възстановен в най-скоро време, защото това е информация, която не може да бъде забранена и имаме право да я разпространяваме. Аз исках просто да запазя себе си и да направя консултации с вещи лица, за да знам какво правя. На него има и видеа на Червения кръст, които лекуват малария в Африка с Miracle Mineral Solution/MMS/“, коментира Стаматов.

Позицията на Министерство на здравеопазването е, че препаратът е токсичен при поглъщане, причинява тежки изгаряния на кожата и уврежда очите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Стефан стефанов Бялата мафия не може да преживее, че някои неща се лекуват без тя да печели тя от това, от 10 години не съм купил нищо за семейството си от аптека, освен чай! Пълна медицинска неграмотност,
Лекарите да се научат да оказват първа помощ, при злополуки, в останалите неща на не пречат!
И готварската сол е отровна , дайте на тригодишно дете една супена лъжица , и ще колабира, кръвта му ще се сгъсти и сърцето ще спре!
Забранена ли е солта в търговските мрежи, не е!
За неграмотния всичко е измама!
За грамотния всичко е лекарство!
25.08.2019 18:08 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети