Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проект: 70-метров Иисус измества чинията на Бузлуджа

Общество

Проект: 70-метров Иисус измества чинията на Бузлуджа

Проект: 70-метров Иисус измества чинията на Бузлуджа - Tribune.bg
Снимка:

Идеята е на казанлъчанин, а решението на Министерството на културата

Идеята 70-метровият пилон на „Чиниятa“ на връх Бузлуджа да бъде превърнат във величествена статуя на Иисус Христос на казанлъчанина Иван Петров е отпреди четири години. Този януари авторът на ексцентричното хрумване е изпратил проекта си в Министерски съвет, а оттам го препратили за разглеждане в Министерството на културата, откъдето мъжът чака отговор, пише сайтът „Пресс ТВ“.

Петров е представил и визуализация на идеята си.

За първи път Петров предоставил проекта си през 2018 г. в официално писмо до областния управител, тогава Гергана Микова, която като представител на държавната власт е прекият стопанин на някогашния емблематичен за БКП монумент. Микова му отговорила, че това не зависи от нея.

„Не търся сензация, а реализация. Какъв ефект ще има за района и страната, нека хората сами преценят“, казва Иван Петров пред „Пресс ТВ“. Авторът на предложението напомня, че най-яркият символ на Рио де Жанейро – монтираната върху 709-метровия хълм Корковадо през 1931 г. статуя на Спасителя, е само 39,6 м висока, а нашата щяла да стане допълнителен магнит за туристи и поклонници със 70-те си метра. Освен това той предлага на мястото на петолъчката да бъде изобразено сърце.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати