Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проект: 70-метров Иисус измества чинията на Бузлуджа

Общество

Проект: 70-метров Иисус измества чинията на Бузлуджа

Проект: 70-метров Иисус измества чинията на Бузлуджа - Tribune.bg
Снимка:

Идеята е на казанлъчанин, а решението на Министерството на културата

Идеята 70-метровият пилон на „Чиниятa“ на връх Бузлуджа да бъде превърнат във величествена статуя на Иисус Христос на казанлъчанина Иван Петров е отпреди четири години. Този януари авторът на ексцентричното хрумване е изпратил проекта си в Министерски съвет, а оттам го препратили за разглеждане в Министерството на културата, откъдето мъжът чака отговор, пише сайтът „Пресс ТВ“.

Петров е представил и визуализация на идеята си.

За първи път Петров предоставил проекта си през 2018 г. в официално писмо до областния управител, тогава Гергана Микова, която като представител на държавната власт е прекият стопанин на някогашния емблематичен за БКП монумент. Микова му отговорила, че това не зависи от нея.

„Не търся сензация, а реализация. Какъв ефект ще има за района и страната, нека хората сами преценят“, казва Иван Петров пред „Пресс ТВ“. Авторът на предложението напомня, че най-яркият символ на Рио де Жанейро – монтираната върху 709-метровия хълм Корковадо през 1931 г. статуя на Спасителя, е само 39,6 м висока, а нашата щяла да стане допълнителен магнит за туристи и поклонници със 70-те си метра. Освен това той предлага на мястото на петолъчката да бъде изобразено сърце.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати