Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Ангелов: Ще махнем маските, когато имунизираните са 65%

Общество

Проф. Ангелов: Ще махнем маските, когато имунизираните са 65%

Снимка:

Коригират заповед: Хората, които са планирали сватби, да не ги отменят

Ще махнем предпазните маски, ще си ходим на гости, ще се прегръщаме, когато постигнем 65% имунизирани лица. В момента ваксинираните са около 800 хиляди лица, а гоним 3 милиона. Ако вървим така с имунизациите, в края на август сме готови. Това заяви министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов, който е на посещение в Пловдив.

От 10 май ще отворим и електроните записвания и хората ще могат да получават предпочитаната от тях ваксина в имунизационните кабинети, каза министърът в оставка.

Истината е, че хората не могат да стоят много затворени, а хубавата новина е, че продължаваме да получаваме добри резултати, въпреки това, което се случва около нас. Проверки се правят постоянно. Пишат се актове и предписания. Сигнали могат да се подават на сайта на РЗИ и на Министерството на здравеопазването, допълни той.

Ще бъде коригирана заповедта, според която залите за тържества остават с ограничение до 15 души. Това се налага, защото е била допусната техническа грешка.

Хората, които са си планували сватби, да не ги отменят. Ще отпадне изискването за капацитет, увери проф. Ангелов. Единственото условие ще бъде да не се пълни повече от 50% от капацитета на заведението.  


Топ новини

виж още

Актуална тема