Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Ангелов: Сигурен съм, че скоро най-големите ми критици ще бъдат благодарни за направеното

Общество

Проф. Ангелов: Сигурен съм, че скоро най-големите ми критици ще бъдат благодарни за направеното

Снимка:

Умело ръководим пандемията, НОЩ отчете много добри резултати от мерките

„Мерките дават резултат, вървим по правилния път. Ние умело ръководим пандемията и постигаме изключително добър резултат, въпреки приемливите и не толкова строги мерки. В края сме на противоречива седмица. Мерките дават резултати, но от друга страна хората започват да стават недоволни, изчерпва им се търпението, искат си живота обратно. Ние не по-малко си искаме живота обратно. Не се сърдя на квалификациите по мой адрес. Сигурен съм, че след малко време най-големите ми критици с благодарност ще подходят към всичко, което сме правили до този момент.“ Това каза по време на редовния брифинг на НОЩ здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов.

Здравният министър отчете изключително добри показатели за развитието на пандемията у нас. Средната заболеваемостта за страната е 125 на 100 хиляди души население.

България заема 27 място в Европейския съюз и 6 място на Балканите по заболели от COVID-19. По смъртност индексът е 11,5 на 100 хиляди души население. Страната ни заема 11 място в ЕС.

За последната седмица се запазва тенденцията за по-голям брой излекувани от новозаразени.

Заетостта на болничните легла за пациенти без усложнения е 28 %, в интензивните звена е 35%.

Всички държави в картата на Европа са в червено, без четири държави, сред тях са България, Гърция, Норвегия, посочи главният здравен инспектор Ангел Кунчев.

Най-много заети места има в болниците в София, Шумен и Добрич.

„В страната, останаха само 3 области в червено- Враца, Кюстендил и Плевен. 19 области са в оранжевата зона. 6 области са в групата с жълт цвят. Най-малко болни има в Търговище, най-много са в Кюстендил“, отчете още Кунчев.  


Коментари (2)

Пацо Не бъдете наивен, г-н Министър!
Критиците Ви не се интересуват от опазване на Обществото - те го искат "за себе си", за да се обогатяват от него, като го "яхнат"!
В тази амбиция коректност няма, само безочие, цинизъм и вродена селска простотия (Радев, Нинова , Манолова, Атанасов и кой ли още не...).
28.01.2021 14:44 / Отговор
Ние непредубедените и сега сме ви благодарни! Платените критици и хората искащи да завземат властта с лъжа и насилие няма да са ви благодарни. Колкото по-добре си вършите работата и повече смъртни случаи предотвратявате, толкова повече ще ви плюят.
28.01.2021 18:23 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още