Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Аргирова: В цял свят в момента циркулира мутант на COVID-19

Общество

Проф. Аргирова: В цял свят в момента циркулира мутант на COVID-19

Снимка:

Първата вълна на вируса у нас не е приключила, нямаме втора, коментира лекарят

„COVID-19 се измени. Той продължава да мутира. Този, който циркулира в момента по целия свят, е мутант на вируса, който тръгна от Китай. До края на юли са описани 1234 мутации на първия коронавирус". Това обясни в ефира NOVA професор Радка Аргирова.

„В момента COVID-19 се разпространява по-лесно, по-заразен е. Това е една от причините броят на заразените да скача рязко. Не е доказано новият щам да нанася повече вреди върху организма”, каза тя.

Според Аргирова първата вълна на коронавируса у нас още не е приключила. „Нямаме втора, трета или четвърта вълна. Първата не е спирала. Не сме имали месец или два без заразен, за да говорим за нова вълна”, коментира професорът.

Тя добави, че маските на закрито трябва да са задължителни. Хубаво е да взимаме антиоксиданти и витамин Е, за да подсилим организма си, посъветва Аргирова.

По думите ѝ е напълно възможно човек да се зарази с и коронавирус, и с грип А или Б. „И двата вируса атакуват дихателната система. Впоследствие COVID0-19 атакува и другите органи. Препоръчително е да се ваксинираме за грип. Така едната опасност ще бъде донякъде намалена”, поясни Аргирова.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още