Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Проф. Асен Балтов: Бих препоръчал на НОЩ да се носят задължително маски и в офисите

Общество

Проф. Асен Балтов: Бих препоръчал на НОЩ да се носят задължително маски и в офисите

Снимка:

До края на месеца заразените с COVID-19 ще достигнат 30 хил. души, прогнозира директорът на „Пирогов“

Проф. Асен Балтов ще препоръча на Националния оперативен щаб/НОЩ/ да се въведе задължителното носене на маска и в необществените закрити помещения. Директорът на „Пирогов“ аргументира пред БТВ позицията си с факта, че расте броят на заразените в коронавирус в страната. Той беше категоричен, че във всички закрити помещения задължително трябва да се ходи с маска – независимо дали става въпрос за офис, магазин или болница.

„Ние сме прекалено свободолюбиви и когато нещо не ни харесва, решаваме, че то ни пречи. Ако ние носим маска на закрито, цифрите в момента щяха да са наполовина по-малко. Има огромна съпротива, над 50% от хората нямат никакво желание да спазват мерките и смятат, че ние говорим на вятъра, а коронавирусът е конспиративна теория“, възмути се директорът на „Пирогов“. Той коментира, че при голям ръст на заразените е възможно страната ни ще влезе в „червената зона“, което означава, че Европа ще въведе допълнителни рестрикции към страната ни. Оценката на медикът е, че за момента няма опасност от колапс на здравната система.

Проф. Балтов уточни, че връщането на учениците в клас не е повлияло на увеличаването на случаите и допълни, че  следващата седмица ще се дискутира дали трябва да се ограничи придвижването на по-възрастни хора.

„Ако тенденцията се запази и през следващите седем дни, ще трябва да се вземат някакви мерки. Прогнозата ми е, че до края на месеца ще има около 30 хил. заразени с коронавирусна инфекция“, допълни директорът на „Пирогов“.  

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още